eRewenda – Vakuutusten himmelistä helposti hallinnoitava kokonaisuus

Yrityksen koosta riippumatta yrityksen vakuutukset muodostavat kokonaisuuden, jota on säännöllisesti kehitettävä, jotta vakuutusturva pysyy ajantasaisena yrityksen toiminnan kasvaessa tai muuttuessa. Osa yrityksistä hoitaa vakuutusasiansa itse, osa ulkoistaa vakuutusasiat vakuutusmeklarille. Olivat vakuutukset sitten omissa käsissä tai vakuutusmeklarin hoidossa, on kokonaisuuden hallinta usein työlästä, erityisesti kun vakuuttaja vaihtuu tai vakuutukset on hajautettu eri vakuutusyhtiöihin. Jokaisella vakuutusyhtiöllä on omat prosessinsa vaikkapa vakuutusten uudistamiseen liittyen ja myös vakuutuskirjat poikkeavat rakenteeltaan toisistaan merkittävästi.

Rewendassa käynnistettiin keväällä 2016 järjestelmäprojekti, jonka tavoitteena oli helpottaa vakuutusten hallintaa niin asiakkailla kuin omassa päivittäisessä työssämmekin. Tänä vuonna olemme saaneet järjestelmän käyttöön valtaosalle asiakkaistamme. Järjestelmän nimi on eRewenda, tuttavallisesti eRe. Jokaisen asiakasyrityksemme vakuutustiedot löytyvät nyt yhdestä paikasta keskitetysti ja selkeästi.

Vakuutusyhteenvedossa näkyvät kaikkien yrityksen vakuutusten perustiedot ja sitä on helppo käyttää esimerkiksi johdon raportoinnissa tai jonkin vakuutusasian nopeaan tarkistamiseen. Yhteenvedon lisäksi vakuutuksen sisältöön pääsee eRewendassa pureutumaan myös tarkemmin; Vakuutukset on järjestelmässä purettu niin, että vakuutusyhtiöstä riippumatta tiedot löytyvät aina samasta paikasta ja samalla tavalla. Myös alkuperäiset vakuutusdokumentit, esimerkiksi vakuutuskirjat on haettavissa eRestä.

Jo nyt olemme ylpeitä uudesta järjestelmästämme, joka helpottaa niin asiakkaiden kuin meidänkin työtä. Valmiina emme sitä toki pidä, vaan kehitystyö jatkuu. Parhaillaan testataan robotiikkaa, jonka avulla eRewenda hakee tiedot suoraan vakuutusyhtiöstä. Meidän ei siis tarvitse syöttää kaikkia tietoja  enää käsin. Lähitulevaisuudessa eRewendaan rakennetaan myös vahinko-osio, joten vakuutuksiin kohdistuneita vahinkoja voidaan tilastoida, tarkastella ja hallinnoida samassa paikassa kuin vakuutuksiakin. 

Vaikka mielellämme otamme vastuun koko vakuutuskokonaisuutenne hallinnoinnista, on kauttamme mahdollista saada käyttöön myös pelkkä järjestelmä. Ota rohkeasti yhteyttä jos uskot, että eRewendasta voisi olla apua teillekin!

Anu Ruotsalainen, anu.ruotsalainen@rewenda.fi

Timo Porraskorpi, timo.porraskorpi@rewenda.fi

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tämän kysymyksen tarkoitus on estää automaattisten roskapostien lähetys.
1 + 16 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.